jornada-mediación-empresarial-logo
jornada_es_2

PONENTE:

JOSEP REDORTA

josep_redorta_I_jornada_mediació_empreasarialFormació

Advocat amb 25 anys d’experiència professional a l’àrea de relacions laborals. Graduat a l’escola Social de Barcelona. Diplomat en Administració d’Empreses. Va cursar estudis de psicologia social en l’Open University de Londres. Doctor en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona. Mestratge en anàlisi i conducció de grups. Postgraduat a la Universitat de Barcelona en problemàtica dels grups en les organitzacions. Es va formar en Resolució Alternativa de Conflictes de la mà de reconeguts professionals internacionals. Parla espanyol,francès,anglès.

Activitat professional

Dedicació actual completa al camp de la Resolució Alternativa de Conflictes en els camps de recerca, formació, intervenció i divulgació. Una de les seves àrees d’interès és el diagnòstic de situacions de conflicte. En aquest camp es va doctorar amb nota “cum laude” amb una tesi doctoral sobre identificació de patrons de conflicte, orientada a millorar la gestió dels mediadors. Una segona àrea d’interès és la negociació on ha impartit molts seminaris per a professionals de tots els nivells i disciplines. Una tercera àrea d’interès és la mediació i gestió de conflictes on també imparteix formació en diferents camps: comunitari,laboral,empresarial,escolar,familiar.

És consultor en l’àmbit del Conflict Management intervenint com a mediador o assessorant a les parts en conflictes puntuals o en el disseny de sistemes i mecanismes de prevenció de conflictivitat.

És regularment convidat per diferents universitats i organitzacions en tota Espanya, Llatinoamèrica i altres països com a conferenciant o formador.

Activitat

institucional
És Àrbitre del Tribunal Laboral de Catalunya seleccionat entre juristes de reconegut prestigi. Àrbitre i mediador del Consell Superior de Cooperatives de Catalunya. Membre de la Associació Catalana pel Desenvolupament de la  Mediaciói l’ Arbitratge (ACDMA) Membre del Claustre de Doctors de la Universitat de Barcelona. Membre The International Association of Conflict Management.

Ha participat i participa ja com a promotor, organitzador, coordinador o ponent en multitud de jornades i congressos professionals, a títol d’exemple: la III Trobada de Mediació de les Américas (Vinya del Mar, Xile, 2004) i IV Congrés Nacional de Mediació (Toluca, Mèxic, 2004). Trobades d’Educació per a la Pau i Resolució de Conflictes (Sant Sebastián,  Espanya, 2005), Béziers ville citoyenne et médiatrice  Béziers, França, 2005), I Congrés Internacional de conflictologia(Barcelona, 2007), IV congrés Mundial de Mediació, (La Pau, Bolívia, 2008), V Congrés Internacional de Conflictología (Barcelona, 2012). Ha estat Vicepresident de la Secció de Resolució alternativa de Conflictes del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Ha estat membre de l’equipo organitzador i del comitè científic de la trobada internacional de mediació celebrat a Barcelona en el marc del Fòrum Universal de les Cultures 2004 (juny 2004) que va reunir a 1.300 professionals de tot arreu. També membre de l’equip d’assessorament en el Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya, (2009- 2010).

Experiència

Tant com a jurista com a expert en gestió de conflictes, acumula en conjunt trenta-cinc anys d’experiència professional amb multitud de casos abordats. L’àrea inicial d’especialització va ser el camp de les relacions laborals passant després a altres àrees amb base en la problemàtica de les organitzacions. La seva formació multidisciplinària sobre la base d’economia, dret i psicologia li ha permès afrontar casos difícils de conflictes de grup i intergrupals
Publicacions

A més de molts articles publicats en revistes especialitzades, és autor dels següents llibres: “Como analizar los conflictos” (2004), “El poder y sus conflictos” (2005), “Emoción y conflicto” (2006), “Entender el conflicto” (2007), “Aprender a resolver conflictos”(2007), “Hacia un mundo deseado” (2011) i “Gestión de Conflictos” (2011),  “No más conflictos” (2012) i “Cómo actuar ante un conflicto” (2014).